Ardei iute sârbesc
Ardeiul iute sârbesc este un soi tradițional de ardei iute cultivat de decenii de legumicultorii din zona Buzău. Acest soi de ardei iute este recunoscut pentru aroma sa inconfundabilă și pentru gustul său picant. Se distinge prin rezistența sa remarcabilă la condiții de creștere variate, prin faptul că nu este pretențios la îngrijire și prin producția sa generoasă de fructe.
Ardeiul iute sârbesc poate fi consumat în stare proaspătă pentru a adăuga iuțime preparatelor culinare, dar este și potrivit pentru a fi conservat, fie prin murare, fie prin uscare pentru a fi folosit sub formă de boia. Numele său provine de la locuitorii Buzăului care se ocupau cu cultivarea și vânzarea legumelor și care pe vremuri erau cunoscuți sub numele de „sârbari”.
Acest soi de ardei iute reprezintă o parte importantă a tradiției agricole din zona Buzău și continuă să fie apreciat pentru contribuția sa la bucătăria locală și pentru gustul autentic pe care îl aduce în preparate.
Din aceeași categorie

