Topepo Rosso
„Topepo Rosso” este un soi de ardei dulce din Italia. Acesta este un soi foarte timpuriu care produce o mare cantitate de fructe aproape rotunde, de culoare rosie, cu pereti grosi si se bucura de un gust delicios de dulce. Fructele ating un diametru de aproximativ 8-10 cm. Soiul este perfect potrivit pentru a fi umplut, dar poate fi folosit si in orice alte retete care includ ardei, desigur.
Semintele de ardei Topepo Rosso au fost transmise din generatie in generatie. La fel ca toate varietatile mostenite, ardeii Topepo Rosso sunt polenizati deschis si niciodata hibridizati. Cunoscuti si sub numele de ardei de rosii datorita asemanarii lor cu rosii (de aici si combinatia de rosii si ardei – Topepo), aceasta varietate de ardei mai poarta si numele interesant de ardei de Craciun. Desi multi cred ca acest lucru se datoreaza culorii lor rosii stralucitoare, numele a aparut de fapt ca rezultat al popularitatii lor in timpul sarbatorilor. Acesti ardei sunt de obicei murati in otet timp de aproximativ trei luni, pana in jurul Craciunului, cand sunt umpluti si prajiti ca parte a unei mese traditionale italiene.
Din aceeași categorie

