Cayenne rosu subtire
999 lei
Ardeiul Cayenne Thin Red este un soi de ardei iute, subțire și de culoare verde până la roșie, cu o lungime de aproximativ 5 până la 13 centimetri. Condimentul „ardei Cayenne” pe care îl găsiți în special în restaurantele cu pizza este versiunea uscată și măcinată a acestui ardei. Aflați mai multe despre acești ardei aici.
Ardeiul Cayenne
Unități Scoville Heat: 30,000 – 50,000 SHU
Capsicum Annuum
Ardeiul Cayenne este un ardei iute subțire, de la verde la roșu în culoare, cu o lungime de aproximativ 5 până la 13 centimetri. Condimentul „ardei Cayenne” pe care îl găsiți în special în restaurantele cu pizza este versiunea uscată și măcinată a acestui ardei.
Acest ardei aparține familiei Solanaceae a plantelor cu flori și este înrudit cu ardeii gras și jalapenos.
Cayenne este un ardei iute de culoare roșie strălucitoare, cu o lungime cuprinsă între 5 și 13 centimetri și un diametru de aproximativ 1,25 centimetri. De obicei, ardeii Cayenne sunt vânduți sub formă de pudră, sub numele de ardei Cayenne.
Cuvântul „cayenne” provine de la orașul Cayenne din Guyana Franceză. Ardeiul Cayenne este excelent în supe, sosuri, pe pizza și, de asemenea, peste carne și fructe de mare. Puteți să-l aveți pe masă într-un recipient cu orificiu pentru a-l utiliza ca alternativă la sare sau piper.
Istoria ardeiului Cayenne
Ardeiul Cayenne este unul dintre cei mai populari ardei utilizați în emisfera vestică. Numele ardeiului provine de la orașul Cayenne din Guyana Franceză, de unde provine acest ardei și unde au fost găsite primele utilizări documentate ale acestuia.
Ardeii Cayenne sunt de obicei utilizați sub formă de condiment uscat, care se obține prin uscarea și măcinarea ardeilor sau prin pulparea și coacerea acestora sub formă de torturi, care sunt apoi măcinate pentru a produce condimentul.
Ardeii Cayenne pot fi, de asemenea, utilizați proaspeți în preparate, dar sunt mai dificil de găsit în afara formei pulverizate.
Despre ardeii Cayenne
Cayenne este un ardei foarte popular utilizat într-o varietate de preparate și arome. Puteți cumpăra ardei Cayenne de la majoritatea supermarketurilor în diferite forme – cea mai notabilă fiind pulberea roșie, dar majoritatea fulgilor de ardei iute de pe piață provin de la ardeii Cayenne.
În plus, cea mai mare parte a sosurilor picante populare se bazează pe ardeii Cayenne pentru o parte din iuțimea lor, în special dacă sosul conține și oțet.
Cultivarea ardeilor Cayenne
Ardeiul Cayenne este o plantă subtropicală până la tropicală în mod natural, dar poate fi cultivată ca plantă anuală și în climate temperate. Aceștia pot chiar să supraviețuiască iernilor dacă sunt protejați de îngheț.
Plantele de Cayenne au nevoie de căldură, un sezon de creștere mai lung și mult soare, deși pot reacționa negativ atât la prea multă căldură, cât și la prea mult frig